Újabb százmilliókból fejlődik a szemétszállítás Érd térségében

 

Mintegy 700 millió forintért vásárolt Érd új, összesen 17 hulladékszállító járművet, melynek szerződését szerdán írta alá a városvezetés. A beszerzésük után hamarosan a szelektív üvegszemetet is elszállítják majd a kukások.

Érd mintegy 2,4 milliárd forintból fejleszti a város és térség komplex hulladékgazdálkodási rendszerét. A pályázati összegből 697 millió forint értékben tizenhét jármű – köztük hulladékgyűjtők, konténerszállító pótkocsik, félpótkocsi, nyergesvontató, platós szállítójármű – beszerzésére kötött szerződést szerdán Érd polgármestere és Seres László János, a Seres Gépipari és Kereskedelmi KFT. ügyvezetője – írja az erdhirado.hu.

Képen: Seres László János ügyvezető (Seres Kft.), T. Mészáros András polgármester és Pató Simon (ÉTH) ügyvezető (Fotó: Á.K.)

Képen: Seres László János ügyvezető (Seres Kft.), T. Mészáros András polgármester és Pató Simon (ÉTH) ügyvezető (Fotó: Á.K.)

Mint a cégvezető elmondta, az autók a nyári szezonra már szolgálatba is állnak.

A fejlesztés keretében olyan edényzet is érkezik majd, amely lehetővé teszi az üveg háztól való begyűjtését. Korábbi pályázati forrásból a papír és a műanyag gyűjtését már megvalósult Érden.

T. Mészáros András hozzátette, a város tervei közt szerepel az is, hogy bevezetik a zöldhulladék házhoz menő összegyűjtését is.