Feltehetően nem volt beszámítható a Makai Viktóriát megtámadó férfi

 

Ritka betegsége és részegsége miatt feltehetően nem volt beszámítható állapotban az a férfi, aki tavaly megtámadta és szexuálisan bántalmazta Makai Viktória többszörös magyar bajnok futónőt. A büntetőper előkészítő ülésén a férfi beismerte bűnösségét és le akart mondani a tárgyalás jogáról, ezt azonban a bíróság nem fogadta el. Még vizsgálják, hogy valóban beteg-e a férfi – közölte az M1 Híradója.

Éjszakai edzés közben támadta meg Makai Viktória többszörös magyar bajnok ultrafutót egy férfi tavaly októberben, a Jászberényi úti kiserdő mellett. A támadó hátulról meglökte a nőt, a hajánál fogva lerántotta a földre, ököllel többször megütötte és szexuális aktusra próbálta kényszeríteni.

A kétgyermekes asszony minden erejét összeszedve védekezett, de így is súlyos sérüléseket szenvedett. A férfit végül Makai Viktória férje futamította meg, aki – miután a felesége nem érkezett időben haza – a keresésére indult. A támadó a nadrágját hátrahagyva menekült el, de mivel az igazolványait a ruhájában hagyta, a rendőrök nem sokkal később a lakásán elfogták.


A kerületi ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra – tájékoztatott Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A 38 éves H. Istvánt csütörtök délután a büntetés-végrehajtás kommandósai vezették a bíróságra, perének előkészítő ülésére. A vádiratot ismertető ügyész arról beszélt, hogy a sértett akár maradandó egészségkárosodást is szenvedhetett.

A bíró kérdésére a szemmel láthatóan megtört, könnyeivel küszködő H. István beismerte bűnösségét és szeretett volna lemondani a tárgyalás jogáról. A bűnösséget beismerő nyilatkozatot azonban a bíróság nem fogadta el. Az eddig beszerzett orvosszakértői vélemények ugyanis felvetik egy olyan ritka betegség lehetőségét a férfinél, hogy alkohol hatására kóros elmeállapotba kerülhet.

Ilyen esetben pedig a bíróság nem mellőzheti a bizonyítási eljárást. Az ülés végén Makai Viktória szeretett volna mondani valamit a támadójának, ezt azonban a bíróság most nem engedte meg neki. Az M1 kérdésére a nő azt mondta, hogy szeretne megbocsájtani a támadójának.

Makai Viktória támadója letartóztatásban várja a per június 4-ei  első tárgyalását.