Hétvégére újra felmelegedés várható

 

Gyenge hideg- és melegfront alakítja időjárásunkat csütörtök estig, emiatt a frontokra érzékenyeknél tünetként fejfájás jelentkezhet. Vasárnapra több napsütés és magasabb hőmérséklet ígérkezik.

Csütörtökön napközben felszakadozik a felhőzet, a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől ismét felhőzetnövekedés kezdődik. Helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, az északi országrészben pedig erős lökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Péntek reggelre a Dunántúlon, kora délutánra keleten is csökken, ugyanakkor a déli óráktól nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A két felhős időszak között legalább néhány órára kisüt a nap. Éjjel elszórtan, reggel és délelőtt keleten, délutántól nyugaton több helyen várható eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. Éjszaka 0 és +6, nappal 9 és 15 fok között alakulnak a hőmérsékleti szélsőértékek.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül a változó irányú, másutt többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Az éjszakai minimum 2 és 8, a nappali maximumértékek 10 és 16 fok között várható.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap általában fátyolfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Ezt követően a jövő hét elején újabb lassú lehűlésre lehet számítani, várat még magára a tavasz.