Meghirdették a 2019. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

 

Meghirdették a 2019. évi Érték és Minőség Nagydíj pályázatot – a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 39 főcsoport több mint 100 témakörében lehet jelentkezni május 24-ig a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati titkárság ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A pályázat célja, hogy elismerje a megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését – mondta. A díjakat szeptember 10-én a Parlamentben adják át.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a kiírók tanácsa hirdette meg, amelynek tagja a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. és a Diamond Szervezőiroda Bt.

A Hollóházi Porcelán Manufaktúrában készült díjak az Érték és Minőség Nagydíj pályázat meghirdetése alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón 2019. március 12-én. MTI/Kovács Attila

A Hollóházi Porcelán Manufaktúrában készült díjak az Érték és Minőség Nagydíj pályázat meghirdetése alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A pályázat fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, kiemelt önkormányzati partnere Gyula város önkormányzata.

A sajtótájékoztatón Pap Csaba Gábor, az alelnöki titkárság vezetője Latorcai János nevében a lokalitás, az itthon előállított termékek és szolgáltatások, a fenntarthatóság, a környezetvédelmi szempontok fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatra minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség beadhatja jelentkezését a Kárpát-régióból. A sajtótájékoztatón Kiss Károlyné Ildikó elmondta: a kiírók törekednek arra, hogy a vidéki városokban, valamint a Kárpát-medencében aktívan működő vállalkozások is bekapcsolódjanak a pályázati rendszerbe.