Felújítják a tiszacsegei kompot

 

A komp így néhány napig nem közlekedik majd. Talán sokan emlékeznek, két éve, 2017 februárjában szerzett országos hírnevet a komp, és a kompot védő éjjeliőr, amikor a jeges Tisza elsodorta a partról. A férfit katonai helikopterrel mentették ki, néhány nappal később a kompot is biztonságos helyre vitték. Azóta egyszer már felújították, és 2017 áprilisában el is indult. Most újra megszépül – hangzott el az M1 Híradójában.

Újra partra került a tiszacsegei komp. Ezúttal nem a zord időjárási körülmények miatt szünetel a közlekedés Tiszacsege és Ároktó között, hanem a felújítási munkálatok miatt. A következő napokban mintegy 40 négyzetméternyi, vagyis több tonna acéllemezt és tartószerkezetet bontanak le a kompról és építik újjá.

A tiszacsegei komp akkor lett híres, amikor két évvel ezelőtt a jeges ár – a személyzet egyik tagjával együtt – elsodorta. Az akkor szerzett sérüléseket gyorsan kijavították, azóta a jármű a két település között 36 ezer alkalommal fordult meg, vagyis az úgynevezett héjazat ennyiszer ütközött a rámpának.

Az üzemeltető szerint a felújítás után sokkal biztonságosabb lesz az utazás a kompon, ami ráadásul szebb is lesz, mint eddig volt, hiszen újrafestik a járművet is.

Nem kell sokat várni a kirándulóknak, a tervek szerint ugyanis az ünnepi hosszú hétvégén már a felújított komp szállítja az utasokat.