Egyre többen jelenthetnek veszélyt a menekülthullámban

 

A menekülthullámban egyre többen lehetnek olyanok, akik közvetlenül komoly veszélyt jelenthetnek az európai belbiztonságra – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György azt mondta, nagyjából ötezren vannak olyan európai uniós vagy bosnyák állampolgárok, akik kimentek harcolni a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez. Ezek az emberek katonai kiképzést kaptak, harcokban vettek részt, terrorcselekmények elkövetésében érintettek.

Az ő visszatérésük eddig soha nem látott veszélyt jelenthet az európai emberek biztonságára nézve – közölte a főtanácsadó, aki szerint a boszniai helyzet az átlagosnál is kockázatosabb, mivel oda az elmúlt napokban jelentős számban érkeztek migránsok.

Bakondi György azt is kiemelte, fontos lépés lenne, ha azok a „hangzatos szólamok”, amelyek szerint a külső határokat meg kell erősíteni, s meg kell állítani a tömeges illegális migrációt, nemcsak a politikai beszédben, hanem a valóságban is megjelennének a nyugat-európai országokban.