Még várják a pályaműveket az Ady és Én pályázatra

 

Január 27-én elindult az M5 kulturális csatorna pályázati felhívása Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából. Az Ady és Én pályázatra március 15-ig lehet benyújtani a pályaműveket, írásokat, fotókat és videókat. Az eredményhirdetésre pedig március 27-én kerül sor.

Eddig már több mint 120 pályamű érkezett be az M5 szerkesztőségébe – közölte Galán Angéla, az Ady és Én pályázat arca, műsorvezető. Elmondta, folyamatosan érkeznek be a pályaművek, eddig főként írásos alkotások, versek, novellák, napló bejegyzések érkeztek, de egy hosszú költemény is jött már, amely teljesen Ady Endre stílusát idézi. Galán Angéla arra buzdított mindenkit, hogy akinek van valamilyen személyes kötődése Ady Endréhez, az jelentkezzen a pályázatra.

A felhívásra jelentkezhet bárki, aki érdeklődik Ady Endre költészete és életútja iránt, és azt felhasználva készíteni tud egy videót, fotót, vagy egy irodalmi művet. A pályázók csak 1 műfajban indulhatnak és csak 1 alkotást küldhetnek be az M5 szerkesztőségébe.

A jelentkezéseket és az alkotásokat az adyesen@mtva.hu e-mail-címre lehet elküldeni. A pályázatra március 15-ig lehet jelentkezni, amit egy közönségszavazás fog követni március 15-17 között, majd a közönség nyertesek és a szakmai zsűri választottjai a március 27-i adásban kerülnek kihirdetésre.

Az Ady és Én pályázatra ide kattintva jelentkezhet.