Juncker vezetése alatt meggyengült az unió biztonsági helyzete

 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem tekinthető sikeresnek Jean-Claude Juncker tevékenysége az Európai Bizottság elnökeként, mivel az ő időszakában több millió illegális bevándorló érkezett az Európai Unióba, meggyengítve az unió biztonsági helyzetét, ráadásul Nagy-Britannia is kiválik.

Bakondi György ezt arra reagálva közölte az M1 Ma este adásában, hogy  Jean-Claude Juncker szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból. A főtanácsadó úgy fogalmazott: a luxemburgi politikus véleménye „nem irányadó”.

Hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a májusi európai parlamenti választások után az új testület eléri a közbiztonságra, „Európa kulturális jövőjére” nagyon káros folyamatok megállítását.

Beszélt arról is: a legújabb kampánnyal a magyar kormány célja, hogy minden magyar állampolgár részletesen megismerhesse, „mi készül” Brüsszelben. Ezek egy része határozat formájában is megjelent, bár „letagadták” – fűzte hozzá, utalva a civil szervezeteknek juttatandó nagyobb támogatásokra és az úgynevezett migránsvízumra.

Bakondi György véleménye szerint az elmúlt hónapok brüsszeli erőfeszítései abba az irányba mutatnak, hogy szankcionálni akarják, ha egy ország szembeszáll a liberális politikával és a bevándorlásra vonatkozó “Soros-tervvel”. Ezt politikai nyomásgyakorlásnak nevezte.

Az új kormányzati tájékoztató kampány plakátjain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”