Kamionba bújva és gyalogosan próbáltak az országba jutni migránsok

 

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. A Bács-Kiskun megyei rendőrök február 8-án pedig öt esetben összesen huszonegy külföldi férfit tartóztattak fel Hercegszántó, Kelebia és Nagybaracska közigazgatási területén – közölték a police.hu oldalon szombaton.

A rendőrök február 8-án 19 óra 30 perckor egy szerb kamionban megbújva három határsértőt találtak a röszkei határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. Egy órával később Kiszombor külterületén négy szír férfit tartóztattak fel a rendőrök.

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott illegális bevándorlók közül 13 fő iraki, 2 fő afgán, 4 fő török és 2 fő szír állampolgárnak vallotta magát. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök ugyancsak február 8-án Katymár külterületén további két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A címlapfotó illusztráció.