Garantálja Magyarország biztonságát a honvédség és a rendőrség

 

Ismét egyre feszültebb a helyzet Boszniában a bevándorlás miatt. Egy ismert zenekar dobosa ugyanis azt állítja, hogy három illegális bevándorló verte félholtra a saját háza előtt. Ezek után megint többen kifakadtak a helyi újságíróknak, illetve az M1 riporterének, hogy tarthatatlan a helyzet Bihács környékén.

Itthon Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt ígérte, hogy a honvédség a rendőrökkel együtt garantálja Magyarország biztonságát.

Már nem csak egymásra jelentenek veszélyt a migránsok Boszniában

Már nem csak egymásra jelentenek veszélyt a Bosznia-Hercegovinában feltorlódott, a bizonytalanság miatt mind feszültebbé váló illegális migránsok, egyre több konfliktusuk van a helyiekkel is. Egy bihácsi férfi azt mondta az M1 stábjának, hogy a helyieknek lassan lehajtott fejjel kell járniuk az utcán, nehogy összetűzésbe kerüljenek az idegenekkel.

„Mindenki fél, verekednek, kötekednek, több szomszédomhoz is betörtek. Az egyiknek tönkretették a hétvégi házát, a másiknak a trafikjából több ezer bosnyák márka értékű italt loptak el” – panaszolta.

Bihácson a migránsok néhány napja megverték az egyik ismert boszniai zenekar dobosát. A zenész erről a közösségi oldalán számolt be, és mellékelt néhány fényképet is a sérüléseiről. A saját lakásom előtt vertek meg, mert kiküldtem őket a lépcsőházból – írta a képekhez írt megjegyzésében a zenész.

Újabb rendőr-kontingens indult Macedóniába és Szerbiába

Közben újabb magyar rendőr-kontingens indult Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsen az ottani hatóságoknak az illegális migráció visszaszorításában. A magyar rendőrök közösen járőröznek majd a szerb, illetve a macedón határőrökkel, részt vesznek az embercsempész bandák elleni akciókban és közreműködnek az elfogott illegális határátlépők előállításában.

A Nyugat-Balkán biztonsági helyzete is szóba került, amikor a honvédelmi miniszter a tavalyi évet értékelte, és beszélt az idei feladatokról. Benkő Tibor létfontosságúnak nevezte a térség stabilitását, mert az – mint fogalmazott – egész Európa biztonságára hatással van. A miniszter hozzátette: a honvédség az idén is részt vesz a Nyugat-Balkánt érintő nemzetközi békemissziós feladatok ellátásában.

Benkő Tibor közölte: a Magyar Honvédség a rendőrséggel együtt továbbra is garantálja az ország biztonságát, a déli határok megvédését. Mint mondta, a járőrök mellett a laktanyákban több ezer katona áll bevetésre készen.

Benkő Tibor hozzátette: a magyaroknak és a térségben lakóknak elengedhetetlenül fontos, hogy békében és biztonságban élhessenek, ehhez pedig nélkülözhetetlen az erős és ütőképes Magyar Honvédség.