Zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán

 

Zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán, annak ellenére, hogy nem írta alá a honvédelmi alkalmazotti jogviszony elfogadásáról szóló határozatot a részleg eddigi vezetője, akinek utódát már ki is nevezték – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Azt írták: Nádor Csaba részlegvezető orvos munkaviszonya felmondási idő nélkül szűnt meg az intézményben. Utóda Korcsik József, az utóbbi időszakban Németországban dolgozó neonatológus (újszülöttgyógyász) lett, akit keddtől ki is neveztek a részleg élére – olvasható a közleményben.

Hozzátették: az új részlegvezető elismert szakember, csaknem húszéves orvosi múlttal és többéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik – tették hozzá.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt mondta, felesleges volt az elmúlt napokban a Honvédkórházzal kapcsolatos „hisztériakeltés”, hiszen semmilyen valós alapja nem volt. Közölte: a Honvédkórház mintegy 3000 érintett dolgozója közül 54 közalkalmazott döntött úgy, hogy nem vállalja a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt. Kiemelte: így a Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása.