Több helyen egészségtelen a levegő

 

Több helyen egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel.

Azt írták: az északi, északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegő minősége. Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, valamint a nyugati országrészben, Szombathelyen is egészségtelen a levegő.

Emellett – a levegőhigiénés index alapján – további 19 településen kifogásolt a levegő minősége: Budapesten, Debrecenen, Dorogon, Dunaújvárosban, Egerben, Győrben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Nyíregyházán, Oszláron, Sajószentpéteren, Százhalombattán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Tökölön, Vácon, Várpalotán.

A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. A népegészségügyi központ ezeken a helyeken nem ajánlja, hogy hosszabb ideig a szabadban tartózkodjunk. Azt kéri továbbá, hogy az érintett területeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére. Erről bővebb információ található a Fűts okosan! kampány honlapján .