Brutális kutyatámadás történt Somogyban

 

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a 13 éves fiút, aki húgát védte, mikor három kutya megtámadta a Somogy megyei Ötvöskónyiban. A fiút a pécsi klinikán ápolják. Az állatok gazdája nem érzi magát felelősnek.

Brutális kutyatámadás történt múlt héten, Ötvöskónyiban. Egy 13 éves gyermeket támadott meg három kutya, mint később kiderült, kishúgát védte. A legjobb és legtanácsosabb az, hogyha higgadtan és nyugodtan próbálunk meg viselkedni, amikor egy ilyen szorult helyzetbe kerülünk – mondta Farkas Tamás kutyaviselkedés-szakértő.

Ugyanakkor hozzátette: ez egy 13 éves gyermeknél esetében nehéz. A kiabálás és a futás kiválthatja a kutyákból a zsákmányejtő magatartást, ami különösen igaz a falkára.

Megoldás lehet, hogyha határozottan rákiabálunk a támadó magatartást mutató kutyára – fejtette ki a szakértő. Mint mondta, ha a kutya támad, akkor pedig a legfontosabb testrészeinket próbáljuk meg védeni. Hangsúlyozta, a gazdának óriási felelőssége van, kutyáját olyan helyen kell tartania, ahonnan nem szökhet meg.

A sonline.hu információi szerint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.