Vonatkimaradások és késések várhatók a miskolci, szolnoki vonalon

 

Jelentős késésekre és akár vonatkimaradásokra is számítani kell a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hétfő este, mert Rákos állomást műszaki hiba miatt lezárták – közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a felsővezeték megrongálódott, emiatt kellett lezárni az állomást. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, vegye igénybe a BKK-járatokat az elővárosi vonatok helyett.

A MÁV online térképe szerint mindkét vonalon 60 percet meghaladó késésekkel közlekednek a vonatok.

Hosszabb ideig tart, mire helyreállítják Rákoson a felsővezetéket

Hosszabb ideig tart, mire helyreállítják Rákoson a felsővezetéket – közölte hétfő este a Mávinform, kiemelve: este, éjszaka jelentősen meghosszabbodik a menetidő, vonatok is kimaradnak a menetrendből a miskolci, szolnoki vonalon.

Rákos állomáson megrongálódott a felsővezeték. A vasúttársaság műszaki szakemberei folyamatosan és szakaszosan helyezik feszültség alá a megrongálódott vezetéket. Rákos és Kőbánya felső, Rákos és Pécel, továbbá Rákos és Sülysáp között ismét bekapcsolták a vezetékrendszert. Közben szervezik a vonatközlekedést is. Miskolc felé Isaszegről indul egy vonat. A szolnoki, békéscsabai távolsági vonatokat Cegléd felé terelik el.

A Máviform azt kéri az utazóktól, tájékozódjanak az állomásokon és a Vonatinfó térképes alkalmazáson.