Újabb jogszabálysértést követett el Szél Bernadett és Hadházy Ákos

 

Ismét megjelent az MTVA épületében Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselők hétfő kora délután óta a székházban vannak. Egy közérdekű hirdetést akartak feladni az európai ügyészséggel kapcsolatos kampányról és beszélni akartak az MTVA vezérigazgatójával.

Papp Dániel nem sokkal később találkozott is az ellenzéki politikusokkal, és ismertette velük az intézmény álláspontját, a képviselők azonban ezután is az épületben maradtak.

Az MTVA később közleményt adott ki, melyet alább, változtatás nélkül közlünk.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos újabb jogszabálysértést követtek el, visszaélve képviselői mandátumukkal a mai napon a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában.

Támadó fellépésükkel megzavarták a közmédia működését, illetve nem vették figyelembe a közmédia dolgozóinak személyiségi jogait, akik nem járultak hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róluk.  Az emberi méltóságot és az abból fakadó személyiségi jogokat ugyanis mindenki köteles tiszteletben tartani.

Az érintettek azzal a szándékkal érkeztek az MTVA székházába, hogy átadják kérvényüket és beszéljenek a vezérigazgatóval. Kérésüket a közmédia teljesítette, a kérvényt átvette az MTVA képviselője, Papp Dániel vezérigazgató pedig személyesen mondta el álláspontját az országgyűlési képviselőknek. Annak ellenére, hogy kérésüket teljesítette a közmédia, a képviselők indokolatlan jelenlétükkel megnehezítik, akadályozni kívánják a napi működést.

Az MTVA továbbra is fenntartja azt az álláspontját, mely szerint tiszteletben tartja az országgyűlési képviselőket megillető jogokat, ugyanakkor feladatának ellátása érdekében következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy munkavállalóinak a zökkenőmentes és nyugodt munkavégzést biztosítsa.