Hideg idővel indul a hét

 

Hideg idővel kezdődik a hét, helyenként -10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is mínuszok lesznek. Gyenge havazás, ónos eső havas eső csak elszórtan várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn elsősorban a keleti, délkeleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -10 és -3 fok között alakul, az átmenetileg derült tájakon lehet a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet többnyire -3 és 1 fok között valószínű.

Kedden a Tiszántúlon szórványosan gyengén havazhat. A leghidegebb órákban -7 és -2 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, havas tájakon -12 fokig is hűlhet a levegő. Napközben -1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdára virradóra a köd többfelé tartósan megmarad. A ködös tájakon jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A minimumhőmérséklet a felhős tájakon -7 és -2, a derült részeken -12 és -7 fok között alakul. A nappali maximumok jellemzően -2 és 2 fok között alakulnak, de a tartósan ködös tájakon helyenként napközben is csupán -3, -4 fok lesz.

Csütörtökön párás, tartósan ködös területek is lesznek. Szórványosan ónos eső, havas eső, havazás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és -2, a legmagasabb hőmérséklet -3 és 2 fok között alakul.

Pénteken egyre kevesebb helyen valószínű havas eső, havazás, ónos eső. A leghidegebb órákban -7 és -2, napközben -3 és 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan eső, havas eső, havazás előfordulhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 3, vasárnap 4 és 1 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton 3 és 2, vasárnap 0 és 7 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.