Több vasútvonalon késnek a vonatok

 

A havazás és jegesedés miatt több vasútvonalon is késnek a vonatok – tájékoztatott a Mávinform.

A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra.

A szakemberek minden érintett helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán – írták, megjegyezve: a szél és a havazás lassíthatja a berendezések takarítását.

A Mávinform kiemelte: a vasút a havazás közepette is biztonságosabb eljutást kínál a közúti közlekedésnél. A téli időjárás, a havazás, hófúvás által okozott forgalmi zavarok és közlekedési akadályok elhárítása, a nagyobb fennakadások elkerülése, a pályák szabadon tartása érdekében pedig számos intézkedést hoztak a vasúttársaságnál – tették hozzá. Példaként említették, hogy szükség esetén több embert tudnak bevonni a munkálatokba, illetve a MÁV hálózati szintű, folyamatos készenlétet működtet.