A magyar karácsonyi vásárok biztonságosak

 

A rendőrség katonai rendészek, polgárőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével garantálja a karácsonyi vásárok biztonságát – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György a strasbourgi eseményekkel összefüggésben tájékoztatott a biztonsági intézkedésekről. Kedd este Strassbourgban egy merénylő emberek közé lőtt, hárma meghaltak, tizenketten megsebesültek, többen súlyosan.

Hozzátette, hogy Magyarországon 160 helyszínen tartanak karácsonyi vásárt, illetve rendezvényt, a kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság békességben ünnepelhessen.

Közölte: Magyarországon annál is inkább nehéz egy hasonló terrorcselekmény elkövetése, mert az országban nem él olyan jelentős muszlim kisebbség, amely segíteni tudná a merénylet megszervezését, illetve segíteni tudná a támadó menekülését.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra: az elmúlt években már háromszázan meghaltak és ezerötszázan sérültek meg Európában olyan merényletekben, amelyeket iszlám hátterű bevándorlók követtek el.

Ugyanakkor egyre élesebb a határvonal a biztonság terén a bevándorlást támogató és a bevándorlást ellenző országok között – mondta a főtanácsadó.