Orbán Viktort méltatta egy izraeli lap

 

Orbán Viktor, a zsidók számára jó vezető címmel méltatta a magyar miniszterelnököt az Iszrael Hajom (Izrael Ma) című izraeli újság szerdán.

A kormányközeli izraeli újság a két, Magyarországon vitatott, és antiszemita bélyeggel ellátott újságcímlapot bemutatva arra az álláspontra helyezkedett, hogy a világ zsidóságának meg kell értenie, hogy a magyar miniszterelnököt kell választania, szemben a másik lehetőséggel, az antiszemitizmussal vádolt Jeremy Corbin brit munkáspárti vezérrel szemben.

A lap szerint az Orbán Viktort gyűlölő nemzetközi zsidó szervezetek automatikusan a magyar miniszterelnökkel szembehelyezkedő, liberális Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke pártjára álltak, noha a magyar kormány rengeteget tesz a zsidó közösségért és a holokauszt emlékezetéért.

A cikk szerint Orbán Viktor nemzetállama védelmében tett lépéseinek fizeti meg az árát, noha a zsidóság konzervatív ágai egyetértenek a magyar kormányfő álláspontjával a muzulmán bevándorlók európai befogadásával és az EU-val szemben folytatott vitáiban.