Idén is felépül a mézeskalács falu Vácrátóton

 

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli mézeskalács falu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 15-én – tájékoztatta a Pest megyei település polgármestere az MTI-t.

Spiegelhalter László elmondta, hogy a mézeskalács házak mellett a rátóti csikótojást, a vácrátóti népviseletet is megformázták süteményből. Emellett megelevenedik a Hófehérke és a hét törpe története is.

Kiemelte, hogy mindezek mellett a mézeskalács falu idén kiegészül a Szentfölddel és Salamon király templomának süteményből készült másával.

A polgármester beszámolt arról, hogy a mézeskalács falu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt három hétben sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból.

Spiegelhalter László hozzátette, hogy az ötödik alkalommal felépülő mézeskalács falut először a jövő szombati Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet megnézni, utána pedig december 20-ig lesz látható a helyi plébánián, ahol Beer Miklós váci megyés püspök is megtekinti az alkotást. A mézeskalács falut figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.