Dunaújvárosi Mikulás-kuckó az adventi forgatagban

 

A város főterén a Mikulás fogadja a gyerekeket, akik amellett, hogy ajándékot kapnak, a kívánságaikat is elmondhatják neki. A hat éve indult kezdeményezés a környékbeli gyermekek érdeklődését is felkeltette, így idén tovább „rendel” a Télapó.

A legkisebbeket és a nagyobbakat is várjuk Dunaújváros főterén. Idén két nappal tovább lesz lehetőségük a gyerekeknek arra, hogy találkozzanak a Mikulással. A környező településekről is sokan jelezték, hogy eljönnének, ezért még holnap is, rendhagyó módon, itt lesz a Mikulás. A kicsik elmondhatják kívánságaikat, a vágyaikat és a karácsonyi ajándékötleteiket is – mondta Kiss András, a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1-en.

December 6. körül több jótékonysági eseményt is rendeznek a településen. Ennek az egyik legfontosabb eleme az Angyaldoboz elnevezésű akció, amelynek keretében ajándékokkal kedveskedhetnek a dunaújvárosiak a dunaújvárosiaknak –  tette még hozzá Kiss András.

A dunaújvárosi Adventi forgatag Mikulása elmondta, hogy azok a gyerekek, akik őt meglátogatják, előadják azokat az énekeket, verseket, amelyeket az óvodában, iskolában tanultak. Akadt közöttük olyan gyerek is, aki azt mondta, hogy rosszalkodott egy kicsit, de azért megérdemli az ajándékot.