A hétvégén is folytatódik a változékony időjárás

 

A hétvégén is változékony időjárásra számíthatunk, napsütésre, csapadékra is készülni kell. Lehűlés továbbra sem várható, többfelé 5, helyenként 10 fok körül is alakulhat a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Az északi megyékben helyenként előfordulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék: eső, ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, hószállingózás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől nyugaton már meg is erősödhet a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet –4 és +2 fok között valószínű. Napközben +1–12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb, az Alpokalján a legmelegebb.

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, eleinte az északkeleti térségben esetleg ónos eső is lehet, majd a déli óráktól nyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon nagy területen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában +3 és +7 fok között, de északkeleten csak 0 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben az ország nagy részén +5–9, északkeleten +2–5 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap rövid, naposabb időszakok is lehetnek, elszórtan kialakulhat eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet –2 és +3, a maximumhőmérséklet +4 és +11 fok között várható – olvasható a szolgálat előrejelzésben.