Megújította járműparkját a Zöld Híd Kft.

 

Megújította a járműparkját az a cég, amely néhány hete pénzhiány miatt állította le a hulladék-gyűjtést több mint száz településen. A Zöld Híd Kft. szerint az állam kevés pénzt ad a szolgáltatásra, a térség országgyűlési képviselője viszont azt mondja, a drága jármű-beszerzés is azt mutatja, hogy micsoda pazarlás zajlik a Gémesi György vezette cégnél.

A Zöld Híd Nonprofit Kft. telephelyén 9 új hulladékszállító autó és egy új busz kapott helyet. Az önkormányzati társulás novemberben szerezte be a járműveket, több mint 500 millió forintból.

A gépparkot annak ellenére újították meg, hogy október végén még pénzhiányra hivatkozva függesztették fel 116 Pest és Nógrád megyei településen a hulladékszállítást. A cég egyik alapítója, Gémesi György szerint a költségeket nem fedező állami támogatás miatt kerültek ebbe a helyzetbe, de azt elismerte, hogy a katasztrófavédők beavatkozása nélkül nem tudtak volna tovább működni.

A térség országgyűlési képviselője, Vécsey László szerint a sokmilliós beszerzések is azt bizonyítják, hogy mértéktelen pazarlás folyik a cégnél. A hulladékszállítás felfüggesztése után egyébként Gödöllő polgármestere lemondott az önkormányzati társulás vezetéséről, utódjáról a hét végén dönthetnek.