Jövőre emelkedik a kormánytisztviselők bére

 

Döntött a kormány a minisztériumokban, illetve a különböző háttérintézményekben dolgozó kormánytisztviselők béremeléséről. Ha az Országgyűlés is megszavazza, akkor januártól átlagosan 30 százalékkal nőhetnek a fizetések. Több családbarát intézkedés bevezetését is tervezi a kormány.

A törvényjavaslat szerint létrehoznának egy kormányzati személyügyi központot is, hogy a létszámgazdálkodás új rendszerét – amit szintén megteremtene a javaslat – működtetni lehessen, és a jövőben se termelődjön újra a feleslegesen a bürokrácia. Rögzíti továbbá a javaslat a kormány működésére, a miniszterelnök feladataira, a kormányülésekre, kabinetek működésére vonatkozó szabályokat, megteremti a kormányzati létszámgazdálkodáshoz szükséges fogalmakat, jogi kereketek.

A kormány célja, hogy a központi közigazgatásban csak annyian dolgozzanak, ahány emberre valóban szükség van, viszont ők olyan anyagi megbecsülésben részesülhetnek, amennyi a munkájuk révén megérdemelnek. A személyügyi központ meghatározná az álláshelyek számát a központi közigazgatásban, és azon belül a minisztériumoknak nagyobb mozgásteret biztosítana, hogy az álláshelyállományt a lehető leghatékonyabban használják fel. A javaslat kiterjed emellett a kormányzati főhivatalok és központi hivatalok jogállására és szervezeti működésére is.

Magyarország versenyképességének javítása

A kormányzati igazgatásról szóló tervezet benyújtásával a kormány újabb lépést tesz Magyarország versenyképességének javítása, a bürokráciacsökkentés és a hatékonyabb kormányzati munka és a közigazgatásban dolgozók anyagi megbecsülésének javítása, a gyereket vállaló és nevelő kormánytisztviselők kiemelt megbecsülése érdekében.

A kormány a családbarát politikáját ebbe a törvénytervezetben is kifejezi – fogalmazott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A fejezetben külön fejezet tartalmazza a családbarát intézkedéseket.

Rugalmasabb munkaerőpiac

Elmondta, ahhoz, hogy rugalmasabb legyen a munkaerőpiac, először a közszférának kell rugalmasabbnak lennie, ezért változtatnának a családosok munkavégzési rendjén, a pótszabadságok rendszerén, a felmondási időn, valamint többletjuttatásokat is bevezetnének – mondta az államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

Novák Katalin közölte, további újdonság, hogy már nem csak 4 vagy 6 órás részmunkaidőben lesz lehetőség dolgozni, de olyan opciót is igénybe lehet venni, hogy a heti öt munkanapból két vagy három napon akár otthon maradhat a munkavállaló. Hozzátette, a gyermekes családoknál az otthoni munkavégzés lehetőségét is megteremtik a munkavállalónak, ha azt a munkaköri leírása lehetővé teszi.

A pótszabadságok is bővülnek

Azoknak, akik gyermekvállalás előtt állnak, vagy már gyermeket nevelnek, duplájára emelnék a pótszabadságokat a közszférában dolgozók számára, mindkét szülő részére – hangsúlyozta Novák Katalin. Hosszabb lenne a gyermek születése után járó apaszabadság is, a gyermek születése után járó alapszabadság öt napról nyolc napra emelkedne, iker gyermekek születése után hét helyett tíz nap illetné meg a  szülőt.

Két új elemet is beépítene a kormány

Két további új elem is megjelenik a szabadságokban, az egyik az ifjú házasokra vonatkozik, első házasságkötésük után öt nap pótszabadságot kapnak. Kiemelte, ilyenre még nem volt példa eddig a versenyszférában. A második új elem pedig, hogy a nagyszülőket is pótszabadság illetné meg,öt napra lennének jogosultak, hogy besegítsenek a csecsemők ellátásába a kezdeti időszakban.

Az államtitkár munkarendi változások mellett szintén pozitív változásként értékelte, hogy az új jogszabály értelmében a teljesítményelvet minősítenék a senioritás helyett. Szerinte ugyanis nemcsak az számít, hogy valaki milyen régen dolgozik egy adott munkakörben, hanem az, hogy mennyire dolgozik magas színvonalon és eredményesen.