Kamerákat helyeznének el a Szentendrei és a Váci úton

 

Új, állandó közlekedésbiztonsági kamerák létesítését kezdeményezik a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésben.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett – Budapest Főváros Önkormányzatának honlapján közzétett – előterjesztésben az olvasható, hogy az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út. A Váci úton a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik – tették hozzá.

Mint írták, a két érintett kerület önkormányzatának kezdeményezésével, a problémákkal szembeni együttes fellépéssel egyetért az Országos Rendőr-főkapitányság és a fővárosi önkormányzat. A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyeznék el. A három ellenőrzési pont kiépítése hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerülhet.