DK: Az OLAF vizsgálja ki az uniós támogatást, amit Kósa Lajos édesanyjának cége nyert

 

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el – a párt önkormányzati kabinetjének vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Méker Kft., amelynek felét Kósa Lajos édesanyja vásárolta meg néhány éve, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy pályázaton.

Varga Zoltán a 24.hu cikkére is hivatkozott, amelyik szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel. A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű.

A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel.