Kitart a megszokottnál enyhébb november

 

Egyelőre marad a napokban megszokott időjárás a Kárpát-medencében, a hűvös, néhol fagyos hajnali órák után akár 18 fok is lehet a hét utolsó munkanapján napközben – ismertette az Országos Meteorológiai Szolgálat nyomán az MTI.

Mint az OMSZ a honlapján közölte, éjszaka többfelé párássá válik a levegő, főleg a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, ami pénteken napközben az utóbbi tájakon maradhat meg tartósan, másutt ismét napos, fátyolfelhős idő valószínű. Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás. Reggelig gyenge marad a légmozgás, napközben az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várja a meteorológus, de az Alföldön, illetve az északi völgyekben helyenként fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 14 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.