Csapadék miatt mérséklődik az őszi meleg

 

A napsütés mellett helyenként már eső is lehet, és némileg a meleg is mérséklődik a hosszú hétvégén. A maximumok egyre inkább 20 fok alatt alakulnak majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet még csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett, helyenként lehet kisebb eső, zápor. Szombaton még élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnap már nagy területen megerősödik a szél, amely néhol hordhatja a port látásromlást okozva. A leghidegebb órákban szombaton 4-10, vasárnap 3-9 fok lehet. A nappali maximumok szombaton 17-21, vasárnap 11-16 fok között alakulnak.

Hétfőn napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A hőmérsékleti minimum 0 és plusz 7, a hőmérsékleti maximum 13-18 fok között várható.

Kedden, október 23-án gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északi országrészben erős, néhol viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.