Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

 

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból a Napsugár, a Micimackó és a Zöldmanó óvoda, illetve bölcsőde tagintézményeit fejlesztik; a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek – tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Bővítik a férőhelyek számát, csoportszobákat alakítanak ki, javítják az intézmények szolgáltatásainak minőségét, felújítják és energiatakarékosabbá teszik az óvodaépületeket. Az intézmények homlokzata és lábazata hőszigetelést kap. A korszerűtlen homlokzati nyílászárókat kicserélik, a központi fűtési rendszert korszerűsítik, a tetőre „napelemes kiserőművet” telepítenek, modernizálják a külső és a belső világítást, továbbá az épületeket „a szükséges mértékben” akadálymentesítik.

A Napsugár óvodát a felújításon felül bővítik, átépítik; az épületben liftet alakítanak ki, kicserélik a szanitereket és a szerelvényeket, valamint parkolóhelyeket is létesítenek. A 2019 nyarára lezáruló projekt keretében csoportszobai és konyhai berendezéseket, udvari játékokat, valamint fejlesztő és informatikai eszközöket is beszereznek.