Ütemterv szerint halad a karbantartás a Déliben

 

Félidejéhez érkezett a Déli pályaudvar karbantartása, amely október 4-től 17-én éjfélig tart – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága közleményében.

Azt írták: a mintegy százötven szakember közreműködésével és 25 munkagéppel zajló szerelési munkák ütemezés szerint haladnak, így október 18-án hajnalban menetrend szerint indulhat el a vonatközlekedés. A pályakarbantartásnak köszönhetően megelőzhető a sebességkorlátozások bevezetése, csökken a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma. A vasúttársaság köszöni és továbbra is kéri utasai türelmét a pályaudvar ideiglenes lezárása és a közlekedési korlátozások miatt.

A két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, de jelentős mértékben javítják a Déli pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését – közölték.

A karbantartás során 2800 négyzetméteren végeznek javítást,  aszfaltoznak a peronokon, valamint nagyobb fényerejű, kisebb fogyasztású lámpákkal modernizálják a térvilágítást.

Mintegy 400 darab talpfát, illetve betonaljat, 60 sínszakaszt, ezeken kívül váltókat és ágyazatot is cserélnek. Kétszáz négyzetméteren szigetelik az első és második vágány alatti kábelalagutat, amely vágánybontással és építéssel is együtt jár – írták a közleményben.

A karbantartás idején a Déliben szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosult a leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje. Erről az utasok a MÁV-csoport honlapján, a Mávinform hírei között tájékozódhatnak részletesebben.