Szervezetten utaztatná be az unióba a migránsokat Brüsszel

 

Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni, hogy ezáltal is kikerülje a határ-ellenőrzést – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagálva, hogy az Európai Parlament LIBE bizottsága humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményezte.

A Fidesz kommunikációs igazgatója ezt egy újabb bevándorláspárti javaslatként értékelte. Úgy fogalmazott: most éppen azt találták ki, hogy a migránsok gyakorlatilag automatikusan beutazási vízumot kaphatnának az Európai Unió külképviseletein, hogy mihamarabb és minél könnyebben beutazhassanak az unióba, és itt kezdhessék el bevándorlási kérelmük intézését. Szavai szerint a humanitárius vízum azt jelentené, hogy az eddigieknél is jóval könnyebben és szervezettebben tudnának bejutni az EU-ba migránsok.

„Amikor azt hinnénk, hogy Brüsszel már nem tud előállni egy újabb őrültséggel, akkor mindig bebizonyosodik, hogy de igen, ilyen értelemben a fantáziájuk kimeríthetetlen” – fogalmazott a kormánypárti politikus. Szerinte ez egy agyrém, és csak arról szól, hogyan tudnának minél több bevándorlót minél gyorsabban behozni az EU-ba. Idézte a brüsszeli migrációs biztost, Dimitrisz Avramopuloszt, aki szerint a jelenlegi brüsszeli bizottságnak kiemelten fontos a legális migráció bővítése. Ugyanezt tartalmazza az Európai Bizottság közelmúltban közzétett legújabb javaslata, amelyben állandó áttelepítési programot, legális migrációs útvonalakat, határmenedzsmentet és a menekültkérelmek brüsszeli elbírálását sürgetik – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Dimitrisz Avramopulosz azt is megismételte – folytatta –, hogy legalizálni akarják a migrációt, meg akarják könnyíteni a gazdasági bevándorlók beutaztatását. A Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban jelezte: amikor a gazdasági bevándorlók belépnek az EU-ba, és menedékkérőkként határozzák meg magukat, gyakorlatilag illegális bevándorlók, a mostani törekvések pedig arra irányulnak, hogy aki csak gondol egyet, és Európába akar jönni, az ezt automatikusan meg is tehesse. Azt is mondta, hogy ha Brüsszel legalizálná a beutaztatást, akkor afrikaiak milliói indulnának el Európa felé, hogy „a többi régióról ne is beszéljünk”.

Az EP-választás felé közeledve egyre világosabban látszik a tét: ha ez a bevándorláspárti többség marad Brüsszelben, akkor fel fogják gyorsítani a bevándorlók beutaztatását az EU-ba – mondta.

Európába igyekvő afrikai bevándorlók – képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane)

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane)

 

Hidvéghi Balázs kérdésre helyes célnak nevezte, hogy létrejöjjön egy magyarságkutató intézet. Egy másik, egészségüggyel kapcsolatos felvetésre azt felelte: nem helyénvaló, ha az állami intézményekben zajló állami ellátás összekeveredik mangánrendelésekkel, azokat magánrendelőkben kell végezni.

Ezt az elviekben létező szétválasztást a gyakorlatba is át kell ültetni – mondta. Azzal kapcsolatban, hogy a hatóságok nem engedélyezték a Recep Tayyip Erdogan török elnök ellen szervezett DK-tüntetést, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: a DK nem tüntetni, hanem provokálni akart. Ugyanis közvetlenül a szóban forgó helyszín, a Magyar Tudományos Akadémia mellett, onnan néhány méterre tüntethetett volna a párt – fűzte hozzá. Ugyancsak kérdésre, a Jobbikról szólva Hidvéghi azt is mondta: a Jobbik elég kétségbeejtő helyzetbe hozta magát, elárulta korábbi szavazóit, és szánalmas hazudozásba és belső harcba süllyedt. „Soros és az ő hálózata durván és masszívan behálózta a Jobbikot” – jelentette ki.