Csökkent a biztonsági kockázat

 

A nemzetbiztonsági szolgálatok véleménye szerint csökkent a biztonsági kockázat, amióta áll a kerítés a déli határon – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az M1 Ma Reggel adásában.

Halász János emlékeztetett, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők úgy vélték, a jelenlegi helyzetben szükség van a magyar határt védő kerítésre.

A szóvivő idézte a nemzetbiztonsági szolgálatok összegzését, amely szerint a kerítés bevált, védi az ország és Európa biztonságát. A nemzetbiztonsági szolgálatok átfogó képet adtak a migrációs helyzetről, a migrációs útvonalak változásairól – mondta a frakció szóvivő, aki kiemelte, hogy a balkáni útvonal nem szűnt meg.

Megjegyezte, azért kellett a határvédelemről beszélniük, mert a Sargentini-jelentés támadja a kerítést. “Ez a még most többségben lévő brüsszeli elit bosszúja, és erre politikai választ kell adni. Ha politikai támadás ér bennünket, akkor meg kell védeni az országot” – hangsúlyozta.

Halász János kiemelte: a Sargentini-jelentés a magyar határvédelmet is elítéli. Példaként kiemelte a jelentés 65. pontját, amely azt írja: megdöbbentőnek tartja a Magyarországon a migrációval kapcsolatban meghozott válaszintézkedéseket.

A tapasztalat szerint viszont nem megdöbbentő, hanem ez nagyon fontos lépés volt, amely megállította a migrációt – fogalmazott.  Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határvédelmez való jogát, fenntartjuk a kerítést – tette hozzá

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottság többsége támogatta a javaslatot. A jelentést most több bizottság is tárgyalja és akár már kedden megszavazhatja a Parlament.