Vasárnapig lehet adományozni kárpátaljai családok javára

 

A vasárnapi Spar Maratonon zárul az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló kárpátaljai családokat segítő pénzadománygyűjtése – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 csütörtöki műsorában.


Az 1353-as adományvonal tárcsázásával konkrét segítségnyújtáshoz lehet hozzájárulni, egy hívás 250 forintot jelent, így számításaik szerint 70 hívásból egy nagyobb család számára egész télre elegendő tűzifát tudnak vásárolni Kárpátalján – fűzte hozzá.

Elmondta: a figyelemfelhívó akcióba bekapcsolódik Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, olimpiai és világbajnok magyar ökölvívó és Lisztes Krisztián, a szervezet önkéntese, 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, akik futómezükön a Ne csak szurkolj, segíts! felirattal buzdítják adományozásra a pálya mellett szurkolókat.

Kovács Koko István hangsúlyozta: összehasonlíthatatlan állapotok uralkodnak Kelet-Ukrajnában és Magyarországon, „kötelességünknek kell érezni a segítségnyújtást”.

Gáncs Kristóf kiemelte: a segélyszervezet húsz éve működtet irodát Beregszászon, a magyar családok helyzete sosem volt kielégítő a régióban, de az utóbbi években egyre több család szegényedik el és kéri a szervezet segítségét.