Indul a Hangfoglaló turné

 

Vasárnap indul a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) fennállása 25. évfordulóját ünneplő Hangfoglaló turné. A programsorozat első állomása a szolnoki Tisza moziban a két éve elhunyt Somló Tamás életét bemutató emlékkiállítás megnyitója.

Az NKA 25 évét egy több művészeti ágat felvonultató vidéki klubturnéval, koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel, könyvbemutatóval és szakmai beszélgetések sorozatával ünnepli a Hangfoglaló Program.

A rendezvénysorozat keretében több, korábban az NKA által támogatott zenekar lép fel. A kilenc várost érintő Hangfoglaló turnén ott lesz mások mellett a Kiscsillag, a Fish!, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a 30Y, a Bagossy Brothers Company, a Belau, a Dope Calypso, iamyank, a Konyha, a Lóci játszik, a Mongooz and the Magnet, Petruska és a Biebers.

 

A programoknak a Hangfoglaló Program által támogatott klubok adnak otthont, köztük a veszprémi Expresszó, a győri Rómer Ház, a szegedi JATE Klub vagy a nagyváradi Moszkva Kávézó.

A Hangfoglaló történetében először lép ki a fővárosi helyszínekről a Backstage fórum, amelyen az adott napon fellépő zenekarok képviselői folytatnak szakmai diskurzust különböző zeneipari témákban. Szó lesz a produceri munkáról, a kommunikációról és pr-ról, a menedzsmenti és dalszerzői témákról, olyan előadókkal, mint Beck Zoli (30Y), Szepesi Mátyás (Konyha, Magashegyi Underground) vagy Áron András “Apey” (Apey & the Pea).

A programsorozat Szolnok után Veszprémbe, Gödöllőre, Debrecenbe, Nagyváradra, Szegedre és Miskolcra is eljut, majd október 13-án ér véget a pécsi, illetve a győri helyszínen 30Y- és iamyank-koncerttel.