A Jobbik korkedvezményt javasol a rászorulóknak

 

A férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tevő és a korkedvezményes nyugdíjat a rendszerbe visszavezető javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Jobbik – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt egyik parlamenti képviselője.

Pintér Tamás elmondta: hatalmas társadalmi igényt tapasztalnak mindkét megoldás iránt, felhívásukra több száz levél érkezett arról, ki miért tartaná fontosnak, hogy négy munkában töltött évtized után a férfiak is megkezdhessék nyugdíjas életüket.

Sokan végeztek évtizedekig kimerítő fizikai munkát vagy komoly összpontosítást igénylő tevékenységet, dolgoztak vegyi anyagokkal; ez sokuk egészségét megviselte, így tőlük nem várható el, hogy negyven évnél hosszabban maradjanak állásban – érvelt Pintér Tamás. Hozzátette: noha számos kiskaput kínált a korkedvezmény korábbi rendszere, ma már a kormányzaton kívül minden szereplő egyetért abban, hogy vissza kellene hozni a hat éve „elvett” lehetőséget.

Fidesz: A Jobbik a Nők 40 programot sem támogatta

A Jobbik a Nők 40 programot sem támogatta – reagált a nagyobbik kormánypárt frakciója a Jobbik kezdeményezésére, amely lehetővé tenné a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását.

Mint rámutattak, a Nők 40 programnak köszönhetően már több mint 220 ezer nő tudott nyugdíjba vonulni. Hozzátették: a Jobbik az elmúlt években más, a nyugdíjasokat és a családokat segítő döntéseket sem támogatott. Ahogy felsorolták, az adócsökkentéseket, a családi és az otthonteremtési kedvezmény bevezetését és a béremeléseket sem.

„Ráadásul azokkal a Gyurcsányékkal és a szocialistákkal szövetkeztek, akik a nyugdíjasoktól elvettek egyhavi nyugdíjat és veszélybe sodorták a nyugdíjellátásokat” – zárul a Fidesz közleménye.