Újabb nő állítja, hogy megerőszakolta az afgán migráns

 

Újabb nő állítja, hogy megerőszakolta a szexuális erőszakkal gyanúsított menekült afgán férfi: a 22 éves nő az Indexnek mondta el az augusztus 7-én hajnalban, egy budapesti kebabozóban történteket – számolt be az M1 déli Híradója szerdán.

A fiatal nő a médiában terjesztett körözési fotók alapján ismerte fel támadóját, S. B. Ahmadot, és nincs a rendőrség által említett három áldozat között. A portál szerint a nő egyelőre nem tett feljelentést a rendőrségen, mert még nem tette túl magát a történteken, de a napokban megteszi azt.

A 18 éves afgán férfi a gyanú szerint vasárnap hajnalban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, korábban pedig kétszer is szeméremsértést követett el a VII. kerületben. A rendőrség a férfi elfogása érdekében európai elfogatóparancsot is kiadott. A gyanúsítottat hétfő este Ausztriában fogták el.

Az osztrák rendőrség az oltalmazott státuszban lévő afgán férfit – aki 2017 nyara óta élt Magyarországon – kiadatási őrizetben tartja.