Egyre jobb Budapesten élni

 

Londoni elemzők szerint egyre jobb a magyar fővárosban élni, Budapest ugyanis az elmúlt egy évtizedben sokat fejlődött infrastrukturálisan. A tanulmány készítői Budapestet olyan városok mellett említi, mint Honolulu,Taipei, Auckland és Kuwait City.

A világ minden pontjáról érkeznek turisták Budapestre, és mindenki más és másért keresi fel a fővárost. A külföldi turisták egyik legnépszerűbb programja a fürdőzés. Korábbi felmérések szerint a Budapestre látogatók csaknem kétharmada biztosan felkeresi valamelyik történelmi fürdőt. Felmérések szerint a magyar főváros nemcsak egyre népszerűbb úti cél, hanem egyre ismertebb is a nagyvilágban.

De nemcsak egy-egy utazás erejéig vonzó. Londoni elemzők szerint például egyre jobb élni is Budapesten. A BBC internetes oldalán közölt cikkben azt írják: Magyarország és Budapest az elmúlt tíz évben sokat fejlődött infrastrukturálisan, amit a lakosok is észrevettek. Egyre több a kerékpárút és jobb a 24 órás tömegközlekedés is a fővárosban. És bár Magyarország az 5. század óta bortermelő régió volt, mostanra a kézműves sörkultúra is fejlődött, a vendéglátó helyek – köztük a street food bárok és a kávézók új hulláma mellett.

Az Economist Intelligence Unit, a világ egyik legnagyobb nem befektetési banki jellegű elemző és előrejelző intézete a világ 140 nagyvárosát értékelte olyan szempontokat vizsgálva, mint a politikai és társadalmi stabilitás és a közbiztonság, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és a környezet, valamint az infrastruktúra. A tanulmány készítői ezúttal Budapestet is kiemelték, mint amelyik jelentőset lépett előre, olyan városok mellett, mint Honolulu, Taipei, Auckland és Kuwait City.