Megkétszereződhet a balatoni Erzsébet-táborok befogadóképessége

 

A zánkai és a fonyódligeti táborokban a szünidő tizenegy hete alatt csaknem harmincezer gyermek biztonságos és tartalmas vakációját biztosítja Erzsébet-táborok programja – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a zánkai Erzsébet-táborban az MTI-nek.

Gulyás Gergely elmondta: idén nyáron a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban tizenegy héten át több ezer gyermek kapcsolódhat ki. A táborokban 2020-ig mintegy 26 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően hetente a zánkai táborban csaknem háromezer-ötszáz gyermek üdülhet, a fonyódligetiben pedig ezernyolcszáz diák – tette hozzá.

A zánkai és a fonyódligeti táborokban a szünidő tizenegy hete alatt csaknem harmincezer gyermek biztonságos és tartalmas vakációját biztosítja Erzsébet-táborok programja. A táborokban hétről hétre színes programok várják a diákokat, minden héten strandfocibajnokságot is rendeznek, ahol a példaképprogram keretében ismert sportolókkal is találkozhatnak a fiatalok.

A kilencedik héten rendezett zánkai bajnokság döntőjében kedden Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár is beállt a csapatokba focizni, és a fiatalok találkozhattak Lisztes Krisztián válogatott futballistával és Kozmann György olimpikon kenussal is.