Több vonalon késnek a vonatok

 

A Budapest-Győr vonalon a korábbiakkal szemben már nem 30-40 percet, hanem egy-másfél órát késnek a vonatok, míg a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 20-30 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak – tájékoztatta Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese péntek délután az MTI-t. Később arról adtak tájékoztatást, hogy a váci vonalon is késésre kell számítani.

Közleményében az áll: Tatabányán meghibásodott a biztosítóberendezés, ez okozza a késéseket. Kavalecz Imre az MTI-nek telefonon elmondta: nőttek a késések az érintett vonalon, már egy-másfél órával hosszabb menetidőre kell számítaniuk az utasoknak.

Ebes és Debrecen között egy fény- és félsorompó berendezés hibásodott meg, ezért azon a szakaszon a vonatoknak lassabban kell haladniuk. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 20-30 perces késések várhatók.

Később azt közölték: A Budapest-Vác-Szob vonalon 30-40, esetenként 50 percet késnek a vonatok műszaki hiba miatt. Közleményükben azt írták, a váci állomás biztosítóberendezése hibásodott meg. A szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán.