A migráció lesz az EP-kampány egyik legfőbb kérdése

 

Az ellenőrizetlen tömeges bevándorlás és annak hatása lesz a jövő évi európai parlamenti választási kampány talán legfontosabb témája – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel adásában.

A baloldali spanyol belügyminiszter nemrég új ideológiai alapvetést vezetett be az „erkölcsös realizmus” fogalmával, amely azt jelentheti, hogy ténykérdés a migráció és annak szervezettségét biztosítani kell”. Az Afrikából érkező tíz- és százezrek befogadását pedig morális kötelességként próbálja beállítani – tette hozzá.

A következő hónapokban újabb ideológiai megközelítések is teret nyerhetnek – fogalmazott, utalva Borrel felvetésére, aki szerint „európai-afrikai Erasmus” programot kellene létrehozni.

Az illegálisan érkező afrikaiakat visszaküldik, és minden egyes emberért cserébe befogadnak legális úton egy másikat, aki három évig tanul, majd az EU-ban szerzett tudást otthon használja, a hazai gazdaság javára.

Az érkezettek többségének még az állampolgárságát se ismerjük, okmányok nélkül érkeznek, de a küldő országok sem mutatnak hajlandóságot a visszafogadásra.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Bakondi György azt hangsúlyozta: a magyar és az európai választások eredményei már világosan megmutatták, az emberek nem akarnak olyan bevándorlóországban élni, ahol romlik a biztonsági helyzet, ahol felborul mindennapi életük.