Jövőre készül el a terrorelhárítási elemző központ új épülete

 

Az idén tízmilliárd, 2019-ben ötmilliárd forint áll rendelkezésre a terrorelhárítási elemző központnak is helyet adó ingatlan kialakítására és fejlesztésére, amely jövőre elkészülhet – írta a Magyar Hírlap csütörtökön.

A napilap csütörtöki számában a belügyi tárca közölte: az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a Kormányzati Adatközpont elhelyezését biztosító, a huszonegyedik század technológiai elvárásainak megfelelő fővárosi, Fehérvári út 70. szám alatti ingatlan építészeti munkálatai előreláthatóan 2019-ben fejeződnek be.

Nyilvánosak a szükséges költségvetési források biztosításáról szóló kormányhatározatok, azok alapján 2018-ban 10,7 milliárd forint, 2019-ben ötmilliárd forint áll rendelkezésre a projekt befejezésére – tették hozzá.

Az Alkotmányvédelmi Hivatallal hamarosan egy fedél alá kerülő TIBEK 2016 nyarán kezdte meg működését, a vonatkozó jogszabály szerint a központ feladata a „nemzetbiztonságot, a bűnüldözést, a közbiztonságot vagy más alapvető biztonsági érdeket sértő adatok feldolgozása, elemzése, értékelő jelentések elkészítése” –idézi fel a lap.