Jégesővel vonult át a vihar szombaton

 

Jégesővel és felhőszakadással vonult át az újabb vihar szombaton az országon, volt, ahol üveggolyó nagyságú jég esett. Kaposújlakon villám csapott egy családi ház kéményébe, több helyen 80 km/h-s széllökéseket is mértek. A rossz idő miatt Győrben egy koncert, Szentendrén pedig a dunai gyertyaúsztatás maradt el. A viharoknak még nincs vége, vasárnap is országszerte kell záporokra, zivatarokra számítani – hangzott el az M1 Híradójában.

Hirtelen beborult, majd leszakadt az ég Esztergomban, és Győrt sem kímélte a zivatar, nagy erővel szakadt a városra, a szervezők ezért úgy döntöttek, hogy nem tartják meg az esti Fenyő Miklós koncertet. Óriási felhők tornyosultak a főváros felett, majd az időkép felvételein látható, ahogy villámok csaptak le Budapestre.

Hasonlóan indult a szombat este Kaposváron is. Egymás után jöttek a villámok, és hirtelen az eső is eleredt a somogyi megyeszékhelyen. Kaposújlakon egy családi ház kéményébe csapott a villám.

A kémény szerkezetét teljesen megbontotta, de tüzet szerencsére nem okozott. A katasztrófavédelem munkatársai azonnal elhárították a veszélyt.

Viharfelhő Nagykanizsa közelében 2018. július 21-én (MTI/Varga György)

Az országban több települést sem kímélt a kisebb és nagyobb mennyiségű jég. Kisapostagon, Hegyeshalmon, Sárváron és Bodolybéren esett borsó- és cseresznyenagyságú jég.

Nyugat-, majd Közép-Magyarország után, hajnalban Szegedet is elérte az eső, több hullámban érkezett, és rövid idő alatt 10-15 milliméternyi csapadék hullott.