Programozást és vállalkozásépítést is tanulhatnak gyerekeink

 

Mindennapi pénzügyeket, informatikai és vállalkozói ismereteket tanulhatnak rászoruló diákok egy nyári táborban. A gyerekek kreativitására épülő oktatásban az alsósok egy hétre csokigyárossá, míg a felsősök akár játékgyárossá is válhatnak.

Olyan gyakorlati tudást szeretnénk átadni a gyerekeknek, amely a jövőben hasznos lehet számukra – mondta Beuer Anita, a Logiscool alapító ügyvezetője az M1 Forint, fillér című műsorában. Hozzátette: ezért tanítják programozni a gyerekeket, és ezért vezetik be őket a digitális világba. Új vállalkozásukat a Bridge Budapesttel közösen hozták létre. A programjuk szerint a vállalkozói létre nevelik a gyerekeket, és vállalkozói ismereteket adnak át.

A gyerekek a nyári táborban megtanulják, hogy mit jelent a termékfejlesztés és -tesztelés, hogy miért fontos a marketing egy vállalat életében. A kis létszámú foglalkozásokat egyetemisták vezetik.

Barta Nikolett, a Bridge Bizniscool vezetője elmondta, a gyerekek megtanulhatják, hogy mit jelent a vállalkozás fogalma, mit jelent vállalkozónak lenni. Megismerhetik, hogyan lehet vállalható vállalkozást létrehozni, és mi ennek a folyamata. Az egyhetes tábor alatt a gyerekek csapatot alakítanak, prezentációt készítenek, együtt dolgoznak egy projekten – fogalmazott Barta Nikolett.

A programok országosan több nagyvárosban, köztük Debrecenben, Miskolcon, Győrben és Kecskeméten is folyamatosan zajlanak nyár végéig. Idén kétszáz hátrányos helyzetű gyermek ingyenes táborozását tudták támogatni céges partnerüknek köszönhetően – mondta Barta Nikolett.

Kép: Shutterstock

(Fotó: Shutterstock)

A gyerekek a vállalati ismeretek mellett programozást és robotépítést is tanulhatnak játékos formában. Az egyhetes tábor elején alapvető gazdasági fogalmakat tanulnak meg, mint az árbevétel, a nyereség és a költség.

A táborozó gyerekek többsége felnőttként informatikusként vagy egy cég vezetőjeként szeretne dolgozni. A szervezők szerint a munkaerőpiac átalakulásával, a robotizációval és az informatika fejlődésével a jövő generációja új kihívások elé néz.

A mostani kisiskolások közül tíz gyermekből hét olyan területen fog dolgozni, amely jelenleg még nem létező munkakör. Az előrejelzések szerint 2030-ra a vállalkozó és a szabadúszó munkaforma lesz jellemzőbb világszerte.