A kormánypártok szerint „kőkeményen” kell képviselni a magyar érdekeket

 

A Fidesz és a KDNP arra kéri a kormányt és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy „kőkeményen” képviselje a magyar emberek érdekeit az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vitában pénteken New Yorkban: a magyar emberek már döntöttek, Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni, így ezt az álláspontot kell továbbra is képviselni az ENSZ-ben és minden egyéb más fórumon is – mondta a közmédiának csütörtökön a kormánypártok nevében a KDNP-frakció szóvivője.

Nacsa Lőrinc úgy vélte: a mostani fejleményekből az látszik, hogy az ENSZ migrációs csomagja teljesen bevándorláspárti, és ha ezt ebben a formában elfogadják, az “lényegében egyenlő a Soros-terv elfogadásával”, így Európa népessége visszavonhatatlanul megváltozhat.

Nacsa Lőrinc, KDNP –s képviselő (MTI/Kovács Attila)

Nacsa Lőrinc, KDNP –s képviselő (MTI/Kovács Attila)

Hozzátette: bár egyre több európai országban szólalnak fel a bevándorlás ellen és egyre többen tesznek az illegális migráció megállításáért, globális szinten mégis a migránsok befogadását akarják ránk erőltetni. Soros György emberei ott vannak az ENSZ intézményeiben is, a mostani javaslatcsomagban visszaköszönnek a “Soros-szervezetek” mondatai és hogy hogy nem, a Soros alapítvány épp ezekben a napokban az ENSZ-ben lobbizik – jegyezte meg.

Kiemelte: az ENSZ migrációs csomagja alapvető joggá akarja tenni a migrációt, legálissá akarja tenni az illegális bevándorlást és több pénzt akar fordítani a migrációs folyamatok finanszírozására. Mindez számunkra teljes mértékben elfogadhatatlan, a migrációt nem támogatni, hanem megállítani kell, és fokozni ellene országaink védelmét – jelentette ki Nacsa Lőrinc.