Rossz időben indult az idei EFOTT

 

A soproni VOLT után egy újabb nagy fesztivál résztvevőinek gyűlik meg a baja az időjárással – úgy tűnik, ez egy ilyen nyár. Kedden volt a mínusz első, szerdán pedig a 0. napja az EFOTT-nak, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozójának. Jópár csapatnak komoly gondot okozott a sátrak felállítása az erős szélben és az esőben a Velencei-tó partján. Vasárnapig több mint 200 program közül válogathatnak a vendégek – közölte az M1 Híradója.

Míg kedden a helyhiány, addig szerdán, a nulladik napon már a sátrak felállítása okozott fejtörést. A nagy szél és az eső is nehezítette a csapatok dolgát. Ám a fesztiválozók kedvét ez sem szegte, volt aki törött kézzel is boldogult.

A vasárnapig tartó rendezvényre az ország minden részéről érkeztek egyetemisták. Idén több mint 100 fellépővel és 200 programmal készültek a szervezők az egy hetes fesztiválra. Újdonság, hogy a tavalyinál nagyobb, a Velencei-tó partján egy 25 hektáros területen várják a bulizókat.

A családok éve alkalmából idén kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekkel érkezőkre, a fesztiválra családi jegyek is vásárolhatók. Az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozójára több, mint 120 ezer látogatót várnak.