Ezeket a programokat ajánlja az év idegenvezetője esős időben

 

Nyáron is előfordul olykor, hogy esős időre ébredünk, azonban ilyenkor is rengeteg program várja a kirándulni vágyókat. Itthon nyáron a legjobb hely a Balaton, hiszen rengeteg és jobbnál jobb program várja itt a nyaralókat.

Molnár Attila, a 2017-es év idegenvezetője a Duna Televízió Balatoni nyár című műsorában elmondta: az esős idő egyik legjobb programja lehet, ha ellátogatunk valamelyik termálfürdőbe. Amennyiben a Balaton környékén keresünk ilyet, akkor érdemes meglátogatni Csokonyavisontán, Csisztapusztán, Zalakaroson és Hévízen a termálfürdőket. A Hévízi-tavat kifejezetten ajánlja a szakember, ugyanis esős időben is remek kikapcsolódást és élményt jelenhet.

Az idegenvezető szerint a Balaton környékén nem csak a népszerű városokat – Siófok, Keszthely és Balatonfüred – kell meglátogatni, ugyanis sok kisebb látnivalót rejt a magyar tenger környéke. Molnár Attila ajánlotta a műsorban például a dörgicsei templomokat, a sajkodi öblöt, Pécselyt, a Tanúhegyeket és a „tapolcai forgószínpadot”.

Ezek esős, akár hűvösebb időben is kiváló kirándulási lehetőségek – mondta a szakember.

Az év idegenvezetője díjat a Magyar Idegenvezetők Szövetségétől nyerte el Molnár Attila, az utasok és partnerek szavazatinak köszönhetően. Huszonöt éve dolgozik idegenvezetőként, mint elmondta, kell egyfajta stílus és kiállás ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen a szakmában.