Átadták a felújított szentendrei helyőrségi szállót

 

Átadták a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának felújított helyőrségi szállóját Szentendrén. A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési programban megvalósult beruházás több mint száz katona életkörülményeit javítja – közölte az M1 Híradója.

Az egykori nőtlen tiszti szállót 600 millió forintból korszerűsítették. Kicserélték a teljes víz, szennyvíz- és elektromos hálózatot, az összes ajtót és ablakot. Az épület új tető és homlokzati szigetelést is kapott. A szálló ünnepélyes átadásán Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a katonák életkörülményeinek javítása kiemelt szerepet kapott a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési programban.

Az épületben 46 kétszemélyes szobát és 11 három személyes apartmant alakítottak ki az altiszti akadémia állományába tartozó katonák számára.

Az Altiszti Akadémia a Magyar Honvédség egyetlen, kiképzésre szakosodott alakulata. A dandárnál 650 katona teljesít szolgálatot. Ők végzik a honvédtiszt-jelöltek iskolarendszerű oktatását, a szerződéses állomány, valamint az önkéntes műveleti tartalékosok kiképzését.