Ingyenesen lehet KRESZ-vizsgát tenni

 

Július elsejétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját is a húsz évnél fiatalabbaknak.

A visszatérítés 25 ezer forintig jár sikeres vizsga esetén, és akkor is igényelhető, ha valaki nem azonnal a KRESZ-vizsga után vesz részt a gyakorlati oktatáson. Évente harmincezer húsz évnél fiatalabb szerez jogosítványt itthon.

A közlekedési szabályok alapjaival ismerkednek a tanulók ebben a miskolci autósiskolában. A diákok közül sokan arra vártak, hogy véget érjen a tanév és végre elkezdhessék a tanfolyamot.

Július elsejétől a fiatalok jelentős támogatást kapnak jogosítványuk megszerzéséhez. A kormány ugyanis megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a húsz évnél fiatalabbaknak. Ez azt jelenti, hogy 25 ezer forintig a diákok sikeres vizsga esetében visszaigényelhetik a költségeiket.

A szakemberek abban bíznak, hogy a támogatás ösztönözni fogja a diákokat, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a KRESZ szabályaival. A kormány célja, hogy támogassa a fiatalok mobilitását, ezzel növelve a munkaerőpiacon való elhelyezkedésük esélyeit.

A KRESZ-tanfolyamot évente csaknem ötvenezer húsz évnél fiatalabb diák kezdi el, közülük csaknem harmincezren sikeresen teljesítik is a vizsgát. Azok, akik igénybe vennék a támogatást, az Új Nemzedék Központnál érdeklődhetnek, az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni.