DK: Hozzák nyilvánosságra a focira költött tao-pénzek sorsát

 

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra, a futballklubok mire költötték a nekik ítélt tao-pénzeket – az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: Orbán Viktor a magyar futball ügyében is elbukott.

Amíg a világbajnokságon Izland bizonyítja, hogy árucsomagolókkal és fogorvosokkal is lehet sikereket elérni, addig Magyarországon „százmilliárdokból épült le teljesen a magyar futball” – jelentette ki Ráczné Földi Judit.

Úgy folytatta: a miniszterelnök korábban azt ígérte, hogy az akadémiai rendszer miatt évente nyolcvan tehetséges magyar fiatal kerül majd a felnőtt csapatokhoz, és ebben a felcsúti Puskás Akadémia fog az élen járni, ehhez képest a Felcsútban a tavalyi szezonban összesen egyszer játszott fiatal magyar focista, ő is csak 26 percet.

A „felcsúti futballhazugság” lebukott, mert kiderült, hogy a Puskás Akadémiának egyetlen tehetséget sem sikerült kinevelnie annak ellenére, hogy az egyesület „húszmilliárd forint közpénzt égetett el” az elmúlt években – hangoztatta a DK-s politikus.