Sokan csatlakoztak a Vállvetve apával kezdeményezéshez

 

A Vállvetve apával kezdeményezés lényege, hogy a családfők a vasárnapi apák napja után, hétfőn beviszik magukkal gyermekeiket a munkahelyükre, és megmutatják, hogy hol és mit dolgoznak.

Gyermekeikkel együtt érkeztek az édesapák munkába egy budapesti telekommunikációs cégnél. A vállalat csatlakozott a Vállvetve apával nevű kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a családfők gyermekeikkel együtt töltsenek el egy munkanapot.

Sötét Bence, az Ace Telecom üzemeltetési csoportvezetője az M1-nek elmondta: hat éve dolgozik a cégnél, végre örül, hogy megmutathatja gyermekeinek, mivel tölti idejét napközben.

Véleménye szerint fontos, hogy a szülők, főleg a nyári szünetben el tudják helyezni valahol a gyerekeket, és azt is, hogy aktívan együtt legyenek abban az időben is, amikor sokat kell dolgozni.

A gyerekek kivétel nélkül élvezték az apás napot.

A vállalat 80 százalékban férfiakat alkalmaz. A cég vezetője fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerjék az apjuk munkáját, ezért is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Varga Gábor, az Ace Telecom ügyvezetője elmondta: az apás napon egész más a munkahelyi hangulat. Véleménye szerint javítja a közérzetet, ha az évi 250 munkanapból egy elcsúszik egy kicsit, és nem olyan nagy gond.

A Férfiak Klubja alapítója azt mondta: mivel az apák a legtöbb idejüket a munkával töltik, ez a nap segíthet abban, hogy az apa-gyerek kapcsolat erősödjön. Bedő Imre szerint ez egy életre szóló élmény lehet a gyermekek számára.

A Vállvetve apával kezdeményezéshez idén tíz cég csatlakozott. A Férfiak Klubja szeretne a kezdeményezésből hagyományt teremteni, és a klub alapítójának reményei szerint jövőre már többen csatlakoznak a mozgalomhoz.